dilluns, 17 d’octubre del 2011

Reciclatge i música

Moltes vegades, de fet la gran majoria, creiem que per a fer música necessitem un instrument físic -fals- i, per tant, l'hem de comprar a una botiga musical i, en conseqüència, val molts diners. Tot ell, fals.

Ja fa un bon temps que el reciclatge de residus i excedents no és que s'estigui posant de moda sinó que comença a ser un estil de vida adquirit i una mentalitat positiva vers el planeta. Doncs el mateix està succeïnt amb la música.

Actualment existeixen una gran quantitat d'instruments musicals creats a partir d'objectes en desús o que estaven a les deixalles. Així mateix ja afloren molts músics especialitzats en la creació de dits instruments i la seva interpretació, així com grups musicals compostos exclusivament d'artefactes musicals, compositors, constructors, campanyes publicitàries, concursos, exposicions,... i un llarg etcètera que dónen identitat a aquesta manera de crear i recrear música.

Us poso uns exemples.


Començaré amb el que més m'agrada, en Xavi Lozano, us passo un enllaç on sorprendreu de la creativitat i destresa d'aquest músic inquiet. A la secció de links trobareu la web del programa musical que presentava: Atrapasons. Veureu que hi ha una secció anomenada El món sona en la qual l'artista fa música amb una gran quantitat d'objectes quotidians: des d'una oliva i un macarró, passant per cadires, revistes, escombres, totxos,... Un artista ben enginyós!

A més, us penjo un video seu on interpreta amb instruments creats en cada programa a partir d'elements reciclats o habituals del nostre entorn. A la web, així com en el programa, hi ha l'apartat on explica pas a pas com confeccionar cada un d'aquests instruments.


A continuació us passo dos grups més: un són precursors i, els altres, catalans que han assolit gran reconeixement gràcies a haver creat instruments de gran complexitat.




I aquí un exemple de reciclatge musical dins de la publicitat. Tots els instruments estan fets amb peces de cotxe, d'un mateix cotxe, el que s'anuncia.




I ara orquestres.







A Internet trobareu una gran quantitat de webs on expliquen com confeccionar el teu instrument reciclat. Només cal trastejar una mica.

4 comentaris:

  1. Hola. Moltes gràcies pel teu comentari però recorda que hem d'escriure nom i classe, d'aquesta manera t'ho podré agraïr personalment.

    Anima als teus companys/es a passar per aquí i deixa el seu comentari i valoració del que fem i del que hi ha aquí... no cal que ens agradi. Amb respecte podem dir allò que pensem i opinar lliurement.

    ResponElimina
  2. ran podem portar qualsevol gorra per el festival de nadal vull dir de qualsevol color

    ResponElimina