dimarts, 28 de febrer del 2012

Folclore bolivià

Farà unes setmanes les nostres companyes de 2n i 5è ens van deleitar (i molt!) amb dos balls típics de Bolívia. En el folclore bolivià hi ha més de 40 balls i cadascun té una representació i caracterització especial, és a dir, per a cada ball uns passos, una vestimenta i ornamentació diferents. Impressionant! I impressionant la gran riquesa de varietat, ritme i colors.

Tal i com ens explicaven, és molt important que vinguem d'on vinguem, on haguem nascut, mai perdem les nostres arrels, la nostra cultura i la de la nostra família i avantpassats, ja que és part de nosaltres. Cal conèixer aquestes arrels però també cal viure-les... amb il·lusió i intensitat.

Un cop més, gràcies a la família que va proposar aquesta gran idea i, sobretot, moltíssimes gràcies a les dues ballarines.



3 comentaris:

  1. hello Ran,m'ha agradat molt aquesta fotf.Per cert per a que han fet aquest ball?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aloha! Fotf? Què és això? Van realitzar dos balls folclòrics, típics d'una cultura o país, per dos motius: el primer perquè malauradament han marxat de l'escola i es volien acomiadar d'una manera especial; i en segon lloc perquè totes dues, germanes, formen part d'una companyia de dansa boliviana i ens van fer una mostra de la seva cultura i aprofitar, tal i com ens explica la seva mare, per recordar-nos que hem d'aprendre de la cultura del país on vivim sense oblidar la cultura de la que provenim, la de la nostra família. Cal conèixer a fons les nostres arrels. Me n'alegro que t'hagi agradat!

      Per cert, recorda que hem de firmar els comentaris per saber amb qui parlo. Gràcies.

      Elimina