dimarts, 4 de juny del 2013

Ha passat un àngel

Avui dimarts 4 de juny els i les alumnes de 5è han interpretat la Cantània. Una cantata contemporània.

Aquesta cantata es crea per a l'ocasió, cada any. Una composició i lletra diferent cada curs. Al nostre concert hi hem participat 700 nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è de diferents escoles però la Cantània la cantaran més de 38.000 infants. I els mestres també! A més de celebrar-se a tot Catalunya, també es representa a diverses localitats d'Espanya, Itàlia i Alemania. Només dir-vos que la Comunitat Europea (CE) ja està interessada en el projecte i la seva trajectòria, 24 anys.

La Cantània és una activitat que consta de 3 parts: sessions de formació amb el professorat, el treball a l'aula (d'octubre a maig o juny) i l'actuació. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l’organització (L'Auditori) com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.
Un fragment d'una representació, no és la nostra.


La representació es realitza a L'Auditori amb un assaig previ amb tots els participants -mestres inclosos-, els actors-cantants (enguany, per primera vegada, també amb un ballarí) i una orquestra de 8 grans músics. Aquest any, com a curiositat, entre els músics hi havia en LLuís Vidal al piano i Marc Miralta a les percussions, tots dos de renom mundial.



Les sensacions? Pregunteu als de 5è. Ha estat una passada!

2 comentaris:

  1. Mai m ho he passat tan be com el dia de cantania,era espectacular no se si tornare a viure tot aixo una altra vegada?

    RAHMA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bééééééééé!!!!!!!!! Això és el que volia! Que gaudissiu moltíssim!
      La veritat és que una experiència com aquesta no crec que la visquis gaires vegades més (espero equivocar-me, llavors avisa'm). Recorda bé les sensacions viscudes i gaudeix amb el record.

      Elimina