dijous, 29 de gener del 2015

Interiors

Són moltes les vegades que us he parlat i ensenyat instruments de tot tipus (clica la paraula en taronja per veure l'enllaç): vídeos dels instruments de l'orquestra, instruments a partir del reciclatge, alguns instruments curiosos, més instruments curiosos, instruments d'arreu del món, instruments tradicionals catalans, instruments de la cobla, instruments impossibles però ben originals... I, fins i tot, sobre els lutiers, les persones que creen i reparen instruments.

Els instruments, a més de crear sons fantàstics -a aquests sons els anomenem música- són tant bonics que podrien ser, per si sols sense sonar, obres d'art. Alguns pensareu que no, que més aviat són com màquines, amb tantes tecles i pistons. També teniu raó! Però per crear un instrument calen moltes qualitats que s'aprenen amb anys i anys d'aprenentatge.

Però, tant si em doneu la raó com si no esteu d'acord que els instruments són preciosos sense sonar i tot, avui aniré més enllà i us vull ensenyar els instruments per on no podem veure'ls. Com si fossim petites puçes amb una càmera fotogràfica que ens fiquem dins de les entranyes dels instruments com turistes.
Avui us ensenyaré els instruments per dins. L'interior d'alguns instruments. Però farem un petit joc: haureu d'endevinar a quin instrument correspon cada imatge i escriure les respostes a sota, escrivint un comentari (Clica a la paraula de color taronja "comentaris" i escriu 1-resposta, 2-resposta,... i fins a 5). Recorda posar el teu nom (i curs si hi ha algú més amb el teu nom). 

Preparats? Doncs, som-hi! Recomano que cliqueu cada imatge per veure-les en gran, val la pena!


Primer instrument:

Segon instrument:

Tercer instrument:

Quart instrument:
 

Cinquè i últim:


Oi, que són boniques? Aquí es fusionen dos arts: el de l'instrument i el de la fotografia. Quina bellesa!

Au, ara espero les vostres respostes en els comentaris.



Autor








Solucions: 1-violoncel, 2-flauta travessera, 3-guitarra, 4-orgue, 5-contrabaix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada