mus-e

El MUS-E és un programa desenvolupat per l'aclamat violinista Yehudi Menuhin "que considerava que la música havia de formar part de l'educació quotidiana i ser accessible a tots. Menuhin va ampliar el concepte dins del marc de la realitat multicultural, ampliant-lo a totes les disciplines artístiques".
Iniciat a Suïssa el 1994 ha crescut fins a estar present en 443 escoles de 15 països d'Europa, col·laborant en el programa 892 artistes i participant en el mateix, a més de 45.000 nens i nenes.

Yehudi Menuhin, violinista i fundador del MUS-E


"La finalitat del programa MUS-E és el foment de les Arts (...) en l'àmbit escolar com a eina que afavoreix la integració educativa i cultural dels infants, preveu la violència i el racisme i fomenta la tolerància i la trobada entre les diferents cultures, des del respecte a la diversitat".La Fundació Yehudi Menuhin és l'entitat que gestiona i planifica el programa a nivell internacional i amb sucursals estatals (FYME).

Dins d'aquest blog ja hem mostrat les grans virtuts artístiques del fundador com a violinista a través d'aquest enllaç, així com les aportacions al projecte de l'escola plasmades en aquest altre link.

L'escola Perú va començar a implantar el projecte el curs 2004-2005 i des de llavors no ha cesat ni un any amb disciplines com la plàstica, el circ, el teatre i -sobretot- la dansa. Aquesta disciplina artística ha acabat formant part de la idiosincràsia del projecte de centre amb la seva màxima expressió en la Macrodansa que ensenyem el dia de Sant Jordi.
Macrodansa conjunta que vam preparar pel Dia MUS-E i Sant Jordi (23 d'abril) de 2013. Macrodansa que l'escola Perú porta confeccionant i celebrant des de fa 5 anys amb el suport, la coreografia i la direcció del ballarí Jordi Puigdefàbregas de la FYME.
En aquest enllaç podeu veure part de la feina dins i fora de l'aula per abans i durant la preparació de la dansa del 2014. 

Vídeo de la macrodansa que l'escola Escola Perú ha ballat el 2014 amb un dels temes d'Els Laietans, amb preàmbul de rítmica Dalcroze.
Un gustàs aprendre amb ells!


Un vídeo resum del projecte a l'escola en les diferents disciplines.La Fundació Yehudi Menuhin España (FYME), que és qui gestiona i impulsa el nostre projecte MUS-E (actualment portant-nos a l'escola les classes de dansa del Jordi) ha estat premiada amb la Medalla d'Honor de Barcelona 2013, guardó que distingeix a persones o entitats que treballen altruistament per millorar la convivència entre les persones dins d'un barri o a tota la ciutat.

Enhorabona i endavant amb la feina!


A més, la FYME, organitza una trobada anual de tots els centres que realitzen el MUS-E, és l'anomenat Intercentros. Enguany el tema comú ha estat Europa i a continuació us oferim un vídeo recull de la participació dels centres en aquest viatge europeu.


Font: Fundación Yehudi Menuhin España RANroger.
Traducció i adaptació: RANroger

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada