Moltes vegades, de fet la gran majoria, creiem que per a fer música necessitem un instrument físic -fals- i, per tant, l'hem de comprar a una botiga musical i, en conseqüència, val molts diners. Tot ell, fals.
Ja fa un bon temps que el reciclatge de residus i excedents no és que s'estigui posant de moda sinó que comença a ser un estil de vida adquirit i una mentalitat positiva vers el planeta. Doncs el mateix està succeïnt amb la música.
Actualment existeixen una gran quantitat d'instruments musicals creats a partir d'objectes en desús o que estaven a les deixalles. Així mateix ja afloren molts músics especialitzats en la creació de dits instruments i la seva interpretació, així com grups musicals compostos exclusivament d'artefactes musicals, compositors, constructors, campanyes publicitàries, concursos, exposicions,... i un llarg etcètera que dónen identitat a aquesta manera de crear i recrear música.
Us poso uns exemples.
Començaré amb el que més m'agrada, en Xavi Lozano, us passo un enllaç on sorprendreu de la creativitat i destresa d'aquest músic inquiet. A la secció de links trobareu la web del programa musical que presentava: Atrapasons. Veureu que hi ha una secció anomenada El món sona en la qual l'artista fa música amb una gran quantitat d'objectes quotidians: des d'una oliva i un macarró, passant per cadires, revistes, escombres, totxos,... Un artista ben enginyós!
A més, us penjo un video seu on interpreta amb instruments creats en cada programa a partir d'elements reciclats o habituals del nostre entorn. A la web, així com en el programa, hi ha l'apartat on explica pas a pas com confeccionar cada un d'aquests instruments.
A més, us penjo un video seu on interpreta amb instruments creats en cada programa a partir d'elements reciclats o habituals del nostre entorn. A la web, així com en el programa, hi ha l'apartat on explica pas a pas com confeccionar cada un d'aquests instruments.
A continuació us passo dos grups més: un són precursors i, els altres, catalans que han assolit gran reconeixement gràcies a haver creat instruments de gran complexitat.
I aquí un exemple de reciclatge musical dins de la publicitat. Tots els instruments estan fets amb peces de cotxe, d'un mateix cotxe, el que s'anuncia.
I ara orquestres.
A Internet trobareu una gran quantitat de webs on expliquen com confeccionar el teu instrument reciclat. Només cal trastejar una mica.
la teva web mola
ResponEliminaHola. Moltes gràcies pel teu comentari però recorda que hem d'escriure nom i classe, d'aquesta manera t'ho podré agraïr personalment.
ResponEliminaAnima als teus companys/es a passar per aquí i deixa el seu comentari i valoració del que fem i del que hi ha aquí... no cal que ens agradi. Amb respecte podem dir allò que pensem i opinar lliurement.
soc la rahma de 4t
ResponEliminaran podem portar qualsevol gorra per el festival de nadal vull dir de qualsevol color
ResponElimina