història de la música

Música grega (s. II a.C.)


Antiga Roma (dansa)


Cant gregorià (s. V-XV d.C.)Enllaç a l'Himne a Sant Joan (segle VIII), a partir del qual es va crear l'escala de notes.

Època Medieval: Llibre Vermell de Montserrat (segle XIV)Renaixement: L'Orfeo de Claudio Monteverdi (1607).Barroc: Les quatre estacions d'Antonio Vivaldi (1725). Recordeu que és un conjunt de concerts per a violí i orquestra, per això veiem en el vídeo un intèrpret al mig, el solista.
Teniu moltes més audicions sobre altres autors del Barroc, com Bach i Händel, a l'apartat d'Instruments.L'obra complerta


Classicisme: Quartet de corda nº62 en Do M op.76 "Emperador" de Franz Joseph Haydn (1796-1797). Teniu més audicions d'aquest autor i de Mozart, ambdós del Classicisme, a la secció d'Instruments.

Romanticisme: Sonata nº14 en Do# menor opus 27 nº2 "Clar de lluna" de Ludwig van Beethoven (1770-1827), interpretada per Daniel Barenboim. Recordar que la música, el caràcter i el sentiment de la partitura són originals del compositor però el nom no el va posar ell, sinó un editor quan Beethoven ja havia mort.
Impressionisme: Clair de lune (per a piano sol) de Claude Debussy (1862-1918). Podeu seguir la música amb la partitura gràfica.
Repàs de la Història de la Música de manera ràpida i entretinguda.

Barra de temps dels estils musicals del s.XX i XXI. Cada gènere té moltes divisions en subgèneres i exemples d'àlbums i artistes.