dimarts, 16 d’octubre del 2012

Música per unir

Tots haureu sentit dir que la música és tant bonica, tant especial, tant important... i el perquè que calgui o es vulgui. Però, en realitat, saps per què la música és tan especial? Què fa que la música sigui molt més que posar la orella?

Avui voldria explicar una de les raons, de les més importants i alhora fantàstiques. Que apropa gent de diferents edats, països, llengües, costums,...
Amb la música podem posar dues persones ben diferents, tant en l'aspecte com en la manera de ser, i poden arribar a unir-se per un objectiu, una meta, la de fer música. Ja sabeu que fer música suposa moltes coses: tenir ganes de treballar, tenir ganes de passar-ho bé mentre es treballa, intentar fer bé les coses, respectar el que fan els altres i no pensar en res per poder-t'ho passar encara millor... I és per això que la música ajuda que les diferències i els problemes s'aparquin per una estona, augmentin les ganes de resoldre-ho i que es pugui fer i viure en pau.

Amb aquest missatge -i molt més- s'enfoca aquests projectes que us vull mostrar. Per una banda a Kinshasa, al Congo, Àfrica. Projecte de superació, esforç, il·lusió i treball espectaculars!


I creuant un mar extensíssim d'històries impressionants, a Veneçuela, ja s'ha implantat un sistema d'ensenyar a les nenes i els nens música, formant una orquestra.


Us deixo l'enllaç d'una associació que treballa amb aquest sistema des d'aquí Barcelona.

I, finalment, un últim exemple on totes les diferències que abans comentava queden apartades totalment. Es tracta de la Orquestra del Divan est-oest en la qual s'uneixen músics palestins, àrabs i jueus. I sabeu per què és tan meravellosa aquesta orquestra? Doncs perquè desgraciadament el poble jueu i el poble palestí porten enfrontats des de fa quasi 100 anys.

Web de la orquestra.



Amb tot això, i molt més que no ens allargarem a dir-ho, queda clar que la música té una força i una energia que ens mou més enllà del moviment rítmic de seguir el compàs amb el peu o el cap o del moviment per generar el so en un instrument.

La música es viu com el que és, un art noble i pacífic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada