dissabte, 24 de setembre del 2011

Web

Adreçat als alumnes de 6è de l'escola, primordialment.

Molt bones, noies i nois, nens i nenes.
Ja sabeu que en aquest nou curs que ja hem arrencat treballarem la Història de la Música occidental, és a dir, des dels origens documentats de la Música fins a les composicions més contemporànies, el jazz i la música que tant us agrada. Recordem que en menys d'un any recorrerem més de 2.000 anys d'Història i cultura. Però no patiu que, com ja us vaig dir, farem un repàs lleuger aturant-nos en alguns dels compositors més representatius de cada època històrica (no són -ni seran- ni els únics ni els millors però sí els més representatius).

Per ampliar la informació donada a l'aula i poder fer el "treball" de recerca d'informació de cada artista treballat us recomano passar per aquesta enciclopèdia virtual: Viquipèdia (cliqueu a la paraula i us adreçarà a la web esmentada).

Recordeu que aquesta enciclopèdia, en funció de l'article, està en diversos idiomes. Si desitjeu llegir-ho en un altre idioma aneu al link que he posat en aquesta entrada, escriviu un terme a buscar, per exemple "artista", i premeu intro. Quan aparegui el resultat de la cerca, a la banda esquerra, us apareix una columna amb el títol "altres llengües" on podeu seleccionar la llengüa que desitjeu. És evident que no tots els articles estan traduits a totes les llengües per això a paraula o nom més conegut (o popular) a més llengües el trobareu traduït. Per exemple, ara introduïu la paraula "flabiol" (instrument de vent fusta bisell popular de Catalunya) i cliqueu intro. Veureu que només apareix en 5 llengües a més del català.

Vull afegir, per acabar, que aquesta web no és, ni de bon tros, ni la única ni -potser- la millor en continguts d'Història de la Música però la trobo prou adeqüada pel que necessitem.


Molts ànims per al nou curs i, sobretot, per trobar el gust en aprendre... i a Internet hi ha molt per descobrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada